Publiek Geheim Nieuw Wonen onderzoekt, beschrijft en visualiseert de consequenties van de maatschappelijke veranderingen op het wonen. Beschouwt de trends in de samenleving, die leiden tot andere woonvragen en verkent de antwoorden die de makers geven om de woonmilieu’s van 2040 te vorm te geven. Het boek verschijnt half november en is dan te bestellen op www.PubliekGeheim.nu

Publiek Geheim: Nieuw Wonen wordt gemaakt door Theo van Oeffelt en Anneke Maessen, samen met Menno Bosma en Hans Ouwerkerk. Chris Jagtman en Jef Reintjens zijn onze raadsmannen. Het kernteam wordt gevoed door (kennis)partners uit het werkveld, die tegelijk ook afnemers van het boek zijn. Huidige partners zijn SVn, BPD, Amvest, Era Contour en Twijnstra Gudde. Met andere partners wordt nog gesproken.

Publiek Geheim Nieuw Wonen zal verder vorm krijgen in bijeenkomsten, een online platform en magazine. De eerste rondetafel over Nieuw Wonen is ingezet door Twijnstra Gudde. Naast een dertigtal interviews wordt ook de uitkomst van deze ronde tafel verwerkt in het boek. En natuurlijk worden de lopende verhalen afgewisseld met persoonlijke (beeld) verhalen waarin verschillende vormen van (nieuw) wonen worden verhaald. Toegankelijk en inspirerend, zowel voor de woonprofessional als voor de woonconsument. Over de nieuwe dynamiek in de wereld van het wonen.

Een mooi boek - een woondocument - met veel beeld - voor op de koffietafel of als relatiegeschenk.